среда, 21. март 2012.

Hleb crembuš


Stiglo je proleće. Uskoro će moći da se nabere crembuš. Kod Gage u Grnetu naišla sam na ovaj recept. Spemala sam ovaj hleb uz minimalne izmene i malo je reći da smo svi oduševljeni. Divan zdrav hleb.

Ako ste u mogućnosti prvo izadjite negde u planinu na čist vazduh. Prošetajte sa porodicom i uberite ovu veoma zdravu biljku. Mirisom i ukusom podseća na domaći beli luk.

Znači... ubrati crembuš ili sremuš



A zatim ovako:

1 veza crembuša
250gr belog brašna
250gr integralnog brašna
2 kašičice soli
2 kašike ulja
1 kašika masti
kocka svežeg kvasca
1 kašičica meda
200ml mlake vode

Sitno iseckati crembuš pomešati sa belim i integrlanim brašnom. U mlaku vodu rastopiti kvasac i jednu kašičicu meda. Od svih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti testo na toplom da podje, pa ponovo premesiti. Kada ponovo nadodje, premesiti i oblikovati hleb. Staviti ga u podmazanu tepsiju. Još jednom sačekati da nadodje i zatim peći nekih pola sata. Kad je hleb pečen, izvaditi ga iz rerne i premazati koru mešavinom vode i ulja. Ostaviti ga da predahne pa izlomiti i pojesti u slast!!!



Нема коментара: