среда, 6. јун 2012.

Brzi Gonzales




Potrebno:


2 jaja
14 kašika šećera
1 šoljica ulja (mala šoljica od crne kafe)
1/2 šolje od bele kafe mleka
1 vanila
15 kašika brašna
1 pzp

Za preliv:

1 šolja od bele kafe mleka 
3 kašika šećera
2 kašike kakaoa
1/4 margarina

šlag za ukrašavanje



Umutiti prvo belanca i šećer. Nastaviti mućenje i dodati žumanca. Zatim dodati ulje, mleko, vanilu i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati u podmazanu tepsiju i peći na 200 stepeni.
U medjuvremenu skuvati preliv. Staviti u šerpicu mleko, šećer i margarin da provri. Kada je provrelo, dodati  kakao. Kuvati još par minuta i skloniti sa vatre.

Kada je kolač pečen, dok je još topao, isecite ga na parčad i zalijte toplim prelivom prelivom.

Ukrasite po vašoj želji, možete šlagom ili posuti kokosom, mlevenim orasima, lešnikom...


Нема коментара: