понедељак, 11. јун 2012.

Prolećna torta



Za koricu:

5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike prezli
2 kašike brašna
1 ravna kašika kakaoa
7 kašika mlevenih oraha
na vrh noža praška za pecivo

Za fil:

800ml mleka
6 kašika šećera
100 gr pudinga od jagoda
2 kašike gustina
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

za preliv:

200 ml mleka
2 kašike šećera


Umutiti posebno belanca sa šećerom. Zatim dodati jedno po jedno žumance. Kada je sve penasto umućeno, lagano umešajte sve suve sastojke koje ste prethodno sve zajedno pomešali. U plehu veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i razvući smesu. Peći na 200 stepeni.

Od 800ml mleka odvojite malo da bi razmutili puding i gustin. Ostalu količinu stavite sa 6 kašika šećera da provri. Kada ste skuvali fil, ostavite ga da se ohladi. Za to vreme umutite margarin sa šećerom u prahu. Kada se fil ohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom.

Koru iseći po dužini na tri dela. Dobijene šnite natapati mlekom koje smo zasladili šećerom, a zatim filovati. Odozgo premazati umućenom slatkom pavlakom.





Нема коментара: