субота, 22. децембар 2012.

Uvrnuta peciva

Kod Mihaele, sam pronašla ova peciva i bila je to ljubav na prvi pogled. Izgledaju komplikovano za rad, ali ustvari veoma ih je jednostavno napraviti. Dobićete veoma ukusne i efektne pogačice!





U kući nisam imala dovoljno mleka, pa sam nedostatak nadomestila jogurtom. Iako izmenjen recept, pogačice su fantastične. Sledeći put ću probati originalan recept!

Elem:

180 ml mleka
180 ml jogurta
1/2 kocke kvasca
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
2 kašičice soli
1 kašika šećera
600 gr brašna

Još je potrebo:
50 gr rastopljenog margarina za premazivanje
za posipanje po želji: susam, kim, lan, mak, origano...

U mleko rastopite kvasac, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna, pa ostavite da kvasac nadodje. Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte na suvo, a zatim dodajte nadošli kvasac, jogurt i ulje. Dobićete fino mekano testo. Podelite ga na dvadesetak jufkica. Oklagijom razvucite jufkicu, premažite rastopljenim margarinom i zasecite po duzini rastanjenu koricu na trakice. Zatim je dijagonalno zavijte u rolat. Dobijeni  rolat ponovo zavijte u krug i stavite na papir za pečenje. Svaku pogačicu premžite sa još malo rastopljenog margarina i pospite po želji susamom i kimom. Ostavite pogačice da nadodju petnaestak minuta, a zatim pecite na 250 stepeni. Vodite računa da vam ne izgore, jer se veoma brzo ispeku.

Ovde u Tortelini možete videti postupak uvijanja ovih pogačica.







2 коментара:

Mihaela је рекао...

Volim testa sa jogurtom i kiselim mlekom i verujem da je pecivo jos ukusnije na ovaj nacin, moracemo i mi probati :)

Hvala ti na isprobavanju, stavljam link do tebe :)
Pozdrav

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala tebi na receptu :)