понедељак, 14. јануар 2013.

Čoko-Koko štanglice





½ kg mlevenog keksa
250 gr margarina
1 jaje
2 dl djusa
300 gr secera u prahu
80 gr kokosa

Za glazuru:

150 gr čokolade
3 kašike ulja

Za dekoraciju:

Čokoladne mrvice
Zlatni prah “Stamenković” rastvoren u malo alkohola

Penasto umutiti margarin, šećer i jaje. U umućenu masu dodajte kokos. Keks natopite sa djusom, a onda sjedinite obe mase. Tako dobijenu masu rastanjite i isecite na štanglice. Ako je potrebno, rukama dodatno oblikujte kako bi dobili štanglice lepogog oblika.

Čokoladu i ulje rastopite na pari. Svaku štanglicu uvaljajte u čokoladu i pospite čokoladnim mrvicama. Kada se čokolada stegne, zlatni prah rastvorite u malo alkohola i četkicom premažite po površini štanglice. 


Нема коментара: