понедељак, 30. март 2015.

Jagodica Bobica vanilice - posno



Potrebno je:
  • 250 gr margarina
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pudinga od jagode
  • 5 kapi ekstrakta od jagode
  • 1 kašika likera od jagode
  • 300 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Za sastavljanje vanilica:
  • dzem od jagoda

Za valjanje vanilica:
  • oko 100 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Penasto umutiti margarin sa šećerom, vanilom, ekstraktom od jagode i likerom od jagode. Dodajte puding. Prvo ga lagano kašikom umešajte, da vam se puding prah ne bi razleteo van vanglice, a onda mutitte mikserom dok ne dobijete roze boju i tada ćete biti sigurni da ste sve zajedno dobro umutili. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umesite testo i ostavite ga 20-tak minuta u frižideru. Ja ovaj put nisam, jer sam žurila i vanilice su bile sasvim ok. Tako da... nije... "smrtni greh" i ako testo ne odleži u frižideru ;)

Razvucite koru debljine 1cm i malom rakijskom čašicom ili modlicom, vadite vanilice. Redjajte ih na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Trudite se da vam ostanu što svetlije. Kada ih ispečete. ostavite ih par minuta u plehu, a onda ih vadite. Spajajte vanilice dzemom od jagoda, a onda ih valjajte u prah šećer u koji ste umešali jednu vanilu. 

Napomena:

Ja testo razvlačim tako što ispod i iznad testa stavim "foliju" koja mi služi da se testo ne lepi za oklagiju, tj. da ne moram dodatno da "solim" brašno ispod i iznad testa. Možete da koristite i običnu najlon kesu, rezultat je isti ;)


Prijatno!





Нема коментара: