петак, 12. јун 2015.

Mafini sa mladim tikvicama i rumom



2 jaja
100 ml maslinovog ulja
300 gr brašna
2 kašike kakaoa
1/2 bočice ekstrtata ruma
250 gr šećera
1 vanilin šećer
1 mlada tikvica (dužine 20-tak cm)
prstohvat soli

Tikvicu prvo oljuštiti i narendati na krupnu stranu rendeta. Posoliti prstohvatom soli, blago izgnječiti rukama i ostaviti da stoji 5-6 min.

U posebnu vanglicu umutiti dva belanca, šećer i vanilu. Nastaviti mućenje i dodavati: dva žumanca, ulje, ekstrat ruma. Zatim dodati ocedjene tikvice i na kraju dodati brašno u koje ste umešali kakao i prašak za pecivo. Lepo sve sjediniti, a onda u kalup za mafine stavljati papirne korpice u koje ćete sipati smesu otprilike 3/4.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti mafine da se peku. Proveriti čačkalicom da li su mafini pečeni. Kada zabodete čačkalicu u sredinu mafina i izvadite je, ako na čačkalici ne ostaju tragovi testa, znači da su pečeni.

Prijatno!


Napomena:

U zavisnosti koliko ste ocedili tikvicu, mozda će vam trebati kašika-dve više ili manje brašna od navedenih 300 gr. Testo treba biti sasvim malo gušće nego testo za patišpanj. 

Нема коментара: